Spar træningscentret væk

1225
0
DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Hvis du er som mange andre danskere, så er du medlem af et fitnesscenter. Du har derfor ikke kunne træne de sidste tre måneder, da der først lige er blevet åbnet op for centrene igen. I den periode er der en god sandsynlighed for at du har gjort en af af følgende to ting. Enten har du slappet helt af og droppet træningen, eller også så har du fundet andre måder at træne på.

Hvis du hører til sidstnævnte kategori, kan der være en god fornuft i at overveje, om det overhovedet er pengene værd, at begynde i et center igen. Du kan nemlig sagtens holde dig i god form og opbygge muskler unden at skulle betale til et fitnesscenter hver eneste måned. Du behøver heller ikke tænke mere på åbningstider og lignende. Du kan sagt med andre ord træne meget mere frit, hvis du ikke er bundet af et center.

Med et par løbesko eller en god cykel, kan du hurtigt få den samme eller bedre cardiotræning end du ville få på en crosstrainer eller løbebåndet. Med et par håndvægte og elastikker kan du træne langt de fleste muskelgrupper, hvis du blot laver de rette øvelser. Meget af det vil faktisk være bedre for dig, da det altid vil være sundere at dyrke motion udendørs end i et stort lokale, hvor luften aldrig vil være så frisk som uden for.

Det er klart, at hvis du går meget op i din styrketræning, vil det være svært at erstatte tunge vægtstænger, håndvægte og lignende. Skal man ud og købe dette, kommer det til at fylde meget og ender hurtigt med at koste mange tusinde kroner.

Rigtig mange danskere bruger lidt over 200 kroner om måneden på et medlemsskab, dertil kommer at man måske lige køber en (ofte unødvendig) proteinshake, eller en kildevand. Inden man ser sig om, kan man således hurtigt have brugt 3-400 kroner om måneden, og på et år bliver det hurtigt 5000 kroner.

Du kan altså med andre ord spare op mod 5000 kroner om måneden ved at ændre en smule på måden du træner.