Spar penge på håndkøbsmedicin

1551
0
DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Selvom det er mange år siden, at monopolet på håndkøbsmedicin blev ophævet, er der stadig mange der vælger at benytte apotekerne, hvis det ikke lige er hovedpinepiller og lignende der kan købes i mere eller mindre alle supermarkeder. Når det kommer til produkter som allergipriller, middel mod hæmorider eller lignende, der ikke lige er lagervarer i den lokale SuperBrugs, er der mange, der går en tur på apoteket.

Det er der naturligvis ingenting i vejen med, men det er sjældent den billigste løsning. Der findes nemlig flere alternativer for at få de samme eller tilsvarende produkter online, ofte til en pris der er langt lavere, end den er på apoteket. Samtidig slipper du for at skulle stå i kø og vente, hvilket godt kan være en længere affære på de danske apoteker.

Pas på den frie prisdannelse

 Prisen på håndkøbsmedicin er modsat receppligtig medicin rimelig fast. Det er dog stadig vigtigt at vide, at der er såkaldt fri prisdannelse på medicin, hvilket betyder, at den ikke nødvendigvis koster det samme næste gang du skal købe den. Priser fastsættes 14 dage af gangen, og længere kan du altså ikke vide, hvad det given produkt koster.

Prisen er dog typisk rimelig fast på den meste håndkøbsmedicin, da der ofte er flere konkurrenter på det marked, end det er på det mere specielle medicin. Flere konkurrenter er de fleste tilfælde med til at sikre at prisen er gunstig for forbrugerne, da de ellers kan gå andre steder hen.

Mecindo der er et online apotek, som har alt fra behandling af ligtorne til blodtryksmålere, vitaminer og midler til rygestop. Her er priserne som regel en smule lavere end på apotekerne, og hvis man synes et produkt er for dyrt et andet sted, kan man kontakte webshoppen så prøver de via deres fordele som international spiller, at se om de kan skaffe produktet billigere.

Så selvom man tror det, så behøver prisen på håndkøbsmedicin ikke være helt så fast, og kan ofte findes lidt billigere, hvis man smutter online.