Spar penge på din boligs energiforbrug

358
0
DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Vi er alle en del af et samfund, hvor der overordnet set aldrig har været mere fokus på vores energiforbrug og vores energikilder. Det hænger selvfølgelig sammen med, at vi igennem mange år har udledt uanede mængder CO2 ud i vores atmosfære via vores energiforbrug. Men et højt energiforbrug er ikke kun en dårlig idé på grund af de konsekvenser det har for klimaet, men det er også dårligt for vores økonomi. Der er da heller ikke nogen grund til at bruge så mange penge på at opvarme vores hjem, tage et bad og have fjernsynet tændt. Hvis man blot effektiviserer ens hjem, kan man spare mange tusinde kroner årligt på sit energiforbrug.

Skab overblik med en energimærkning

De fleste kender nok energimærkeordningen fra elektriske produkter som hvidevare, fjernsyn og lignende. Energimærket er til for at give os som forbrugere et overblik over, hvor meget energi produktet har behov for at fungere optimalt. Energimærkeordningen er dog ikke kun forbeholdt apparater, vi kan købe i Skousen eller Experten, men er i høj grad også relevant for vores huse. Med en energimærkning af hjemmet, kan vi ganske præcist få et overblik over hvor godt, vores bolig udnytter energien. Men den information vil vi altså vide, hvad vi skal ændre for at gøre boligen bedre. Læs mere her.

Kan dit hjem holde varmen inde?

Noget af det som kræver allermest energi er at opvarme ens hjem, og det koster også kassen. Men for mange danskere vil der være mange penge at spare, hvis de fx kigger på isolationen. Især ældre huse kan have det svært ved at holde varmen inde, hvilket tvinger radiatorerne til at varme alt for meget.

Skift til vedvarende energikilder

På grund af den udvikling der er sket i klimaet, er der blevet forsket meget i vedvarende energi, og mange af de energikilder hører i dag til blandt de bedste løsninger. I den sammenhæng er der blevet tillagt flere ekstra gebyrer ved at benytte fossile brændstoffer som fx olie. Der vil altså være flere penge at spare ved at benytte fx solenergi eller jordvarme.