Spar penge på din bolighandel

1169
0
DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Alle der har prøvet at sælge et hus gennem en ejendomsmægler, ved at det er dyrt. Præcis hvor meget det koster, varierer naturligvis, men det kan nemt koste omkring 100.000. Det er penge man som sælger er meget opmærksom på, mens man som køber måske ikke tænker så meget over dette. Her fokuserer de fleste blot på prisen af huset, og på det afslags de eventuelt kan få, hvis de vil købe det.

Alligevel kan det som køber, også godt blive en dyr fornøjelse at købe et hus især hvis der er noget galt med huset, man har købt. Man kan gardere sig mod en del af dette gennem en ejerskifteforsikring, som de fleste også vælger at tegne. Denne dækker mod ting der ikke stod i tilstandsrapporten. Det kan være at der springer et vandrør eller lignende. I mange tilfælde går denne ejerskifteforsikring så ind og dækker.

Hvis man køber et hus, især for første gang, så kan man meget nemt blive overrasket over hvor mange papirer der følger med. Der er naturligvis købsaftalen der skal underskrives, men derudover er der flere hundrede sider med alverdens informationer. Det kan være meget svært at forholde sig til disse, da men sjældent ved, hvad det er man skal kigge efter.

Få juridisk bistand

Det er også derfor at langt de fleste bruger en boligadvokat i forbindelse med køb af fast ejendom. En boligadvokat gennemgår alle papirer og dokumenter og sørger for at alt er som det skal være. Du kan læse mere om hvad en boligadvokat kigger på her. Hvis der er noget, der ikke stemmer overens, gør de opmærksom på det, så man kan få bragt det i orden. At hyre en boligadvokat er derfor en udgift, men denne udgift kan lynhurtigt vende sig til en besparelse.

Hvis der er noget de færreste ønsker sig, når det kommer til at købe et hus eller en lejlighed, så er det uforudsete udgifter. Med de rette forberedelser kan man heldigvis gardere sig mod størstedelen af dem.