Spar penge hver dag: Køb et miljørigtigt typehus

648
0
DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

At købe et hus er nok den største udgift, de fleste danskere kommer til at få i deres liv. Mange køber og sælger huse flere gange, mens nogle bliver boende i det samme hus altid. Uanset hvad betaler man ofte af på huset i 30-40 år, før det er betalt ud. Derfor er der mange gode grunde til at tænke langsigtet, når du er på boligjagt.

Nyt hus holder længere

Der kan nemlig være rigtig mange penge at spare på lang sigt, hvis du tænker dig godt om, inden du køber. For det første kan der være en fordel ved at bygge et typehus selv i stedet for at købe et ældre hus. Med ældre huse er det nemlig svært at forudse eventuelle skavanker, og det vil som regel være nødvendigt at gennemrenovere huset i løbet af den tid, man bor der.

Når man bygger selv, vil mange gerne sætte deres helt eget præg på huset, men det er væsentligt billigere at vælge et typehus. Samtidig er typehuse ofte langt nemmere at sælge, fordi de passer til mange forskellige mennesker og ikke er alt for unikke. Når det er sagt, er der dog også masser af muligheder for at gøre et typehus personligt. De fleste firmaer tilbyder mange former for tilpasning, så I får lige netop det hus, der passer til jer. Du kan læse mere om forskellige slags typehuse her.

Miljørigtigt hus sparer penge

Miljømærkningen på det hus, du køber, kan også have stor indflydelse på udgifterne i det lange løb. Et miljørigtigt hus er ofte lidt dyrere at investere i, men til gengæld er de faste udgifter væsentligt lavere. For eksempel vil man ofte kunne spare en stor del af varmeregningen, og det kan mærkes i budgettet.

Især i forhold til et ældre hus med lav miljømærkning vil man kunne mærke en stor forskel. Ældre huse skal ofte isoleres grundigt, før de giver en rimelig varmeregning. Derfor vil investeringen i et helt nyt hus sjældent overstige de samlede udgifter ved at holde et ældre hus kørende.