Spar på varmeregningen med isolering!

320
0
DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Det er ikke billigt at varme huset op, når man bor i Danmark. Vores hårde skandinaviske klima byder på meget kolde temperaturer, og solen er slet ikke stærk nok til at varme huset op i de sene måneder på året.

Derfor må vi som boligejere ty til opvarmning via. alt fra olie til jordvarme, fyring med træ og meget mere. Nogle opvarmningsmetoder kan være betydeligt billigere end andre, men fælles for dem alle er det, at de bliver betydeligt dyrere, hvis din bolig ikke er i stand til at holde på den varme, der genereres til hjemmet.

Årsagen er naturligvis, at hvis varmen slipper hurtigt ud, må der anvendes flere ressourcer på at genopvarme – og de ressourcer koster mange penge årligt set.

Løsningen er isolering.

Formindsk varmeregningen, få bedre indeklima og styrk salgsværdien

Formindsk varmeregningen, få bedre indeklima OG styrk salgsværdien? Det lyder næsten for godt til at være sandt!

Bor du i et ældre hus, vil du typisk have mulighed for at efterisolerer bl.a. tagkonstruktion, skunkrum, vægge, gulve m.m., hvilket alt sammen betyder, du holder varmen inde i huset og undgår det førnævnte dyre ressourcespild.

Desuden vil et hus med en god energirapport være mere attraktivt, da potentielle købere ikke skal investere i den type udbedringer. Det betyder samtidig, du kan forlange en høje salgspris, ligesom det vil signalere en mere moderne bolig, hvilket kan tippe vægtskålen, hvis den potentielle køber har tvivl.

Sidst, men ikke mindst, vil man opleve at bedre indeklima efter ny isolering af huset. Det skyldes, at man ikke bare får tilstrækkeligt med isoleringsmateriale i huset, men også får taget hånd om nøgne områder. Mange hjem har nemlig bare pletter i f.eks. væggen, hvor isolering kan være gået bort eller sammenstyrtet, hvilket efterlader mellemrummet mellem ydre og indre helt bart. Sådanne områder kan føre til træk og kuldebroer, som kan føre til kolde fødder og klamme vægge – altså give problemer, som forårsager alt fra ubehageligt træk og forkølelse til bedre vilkår for skimmelsvampens vækst. I stedet kan du nyde en behagelig rumtemperatur og et hjem, hvor der ikke pludselig er store mængder kondensering, som giver svampen gunstige forhold. Dermed ikke sagt, du slipper for at lufte ud (hvilket anbefales 3 gange dagligt), da vi mennesker stadig producerer fugt og damp ved udånding, madlavning, tørring af tøj og meget mere.