Spar flere tusinde kroner på brød

2252
0
DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Selvom der naturligvis er en stor del af befolkningen, der er blevet en smule brødforskrækket og nærmest ikke rører brød og kulhydrater. Det ændrer dog heller ikke ved, at vi danskere forbruger en ekstrem mængde brød om året.

Udover vores elskede rugbrød, er der godt salg i boller, franskbrød, rundstykker og alt andet der kan komme smør og pålæg på. En typisk dansk familie kan hurtigt bruge i omegnen af 1000 kroner om måneden alene på brød. Tager man til bageren en gang eller to i weekenden kommer man hurtigt af med 50-100 kroner hver gang, alt efter om der lige ryger en kage med.

Halvér udgiften til brød

Det er faktisk meget nemt at spare rigtig mange penge på brød. Der er eksempelvis flere butikker, der sælger alt i deres bake-off afdeling til halv pris efter klokken 18 eller 19, og her kan man hurtigt spare en del på rugbrød og andet, der sagtens kan holde sig.

Lav mere – spar mere

Hvis du gerne vil spare endnu mere, så er rådet ganske enkelt, bag selv dit brød. Hvis du ellers handler ind til at bage mange brød, kan du spare langt over halvdelen ved selv at bage. Erstat rundstykkerne med boller og spar mere end 70%, udskift rugbrødet fra Føtex med hjemmebagt spar 50%, udskift rugbrødet fra bageren med hjemmebagt og spar 70-80%.

Det kræver naturligvis lidt tid, men hvis du køber en røremaskine, og lader den klare arbejdet skal du bare lige smide ingredienserne i, og så ellers bare stå og se den ælte dejen og tælle alle de penge du sparer. Hvis du ikke har en røremaskine, kræver det naturligvis en investering, men den er hurtigt tjent hjem – hvis du ellers husker at bruge den.

En røremaskine er også god til hvis du skal lave større portioner af andre ting, som eksempelvis frikadeller eller lignende. Husk at når du laver mad i større mængder og fryser det ned, kan du nemt halvere udgiften på retten i forhold til at skulle lave det samme to gange.