Skift til en luft til vand varmepumpe og spar penge på din varmeregning

607
0
DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Som boligejer ved du hvor frustrerende det er, når du hvert år skal bruge mange tusinde kroner på at holde huset varmt. I et koldt land som Danmark, hvor opvarmning er en nødvendighed det meste af året, bliver det hurtigt til rigtig mange penge, hvis du gerne vil sørge for et varmt og hyggeligt indeklima til din familie.

Derfor vælger mange at skifte til en varmepumpe. Du kan nemt indhente tilbud på luft til vand varmepumpe og komme i gang med at spare på varmeregningen med det samme.

Hvad er en luft til vand varmepumpe?

En luft til vand varmepumpe er et forholdsvist simpelt stykke teknologi, hvor det helt centrale ved pumpen er, at den udnytter den varme, som er i luften uden foran dit hus til at opvarme din bolig. En varmepumpe består således først og fremmest af en udedel, som suger luften ind i varmepumpen, hvorefter den energi bliver udnyttet til at varme vand op med.

Det varme vand, som varmepumpen laver, kan sendes direkte ud i dine radiatorer, til gulvarme og varmtvandsbeholdere, hvorfor en luft til vand varmepumpe uden problemer kan fungere som en totalløsning på samme højde med traditionelle opvarmningssystemer som eksempelvis et oliefyr.

Fordele ved at vælge en luft til vand varmepumpe

Den helt store fordel ved en luft til vand varmepumpe sammenlignet med eksempelvis et oliefyr er, at du kan komme til at spare store summer på din årlige varmeregning ved at skifte til en varmepumpe.

En luft til vand varmepumpe skal nemlig kun bruge luft og elektricitet for at lave varme, og du skal således kun betale for den strøm, som pumpen bruger. Derved kan du komme til at spare minimum 30 % på dine varmeregninger afhængigt af, hvilket type opvarmning du bruger nu. Af samme årsag er en varmepumpe også en yderst miljøvenlig løsning.