Sådan sparer du penge på el

783
0
DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Dette indlæg er lavet i samarbejde med den/de hjemmesider, der linkes til.

Elektricitet er en både nødvendig og dyr del af vores hverdag. Nogle gange, hvis man er helt stille, kan man høre elmåleren tikke, og den lyd er nok til at få det til at gibbe i enhver. El er dyrt, men heldigvis er der rigtig mange måder, hvorpå du kan spare penge på el. I denne artikel vil vi gennemgå forskellige måder, hvorpå du kan spare penge på dit el.

Sammenlign elpriser, og find det bedste elselskab til dig

Det er måske ikke så mærkeligt, at du kan spare penge ved at skifte til et andet elselskab, men der er mange, der bare vælger at blive ved det elselskab, de altid har haft, uden at tænke over, om der er et bedre alternativ. Hvis man gerne vil spare penge på el, er det en rigtig god idé at sammenligne elpriser. Du kan se elpriser her.

En god tommelfingerregel er, at prisen på el. ligger på ca. 2,25 kr. pr. kWh. Alle elselskaber skal nemlig betale de samme udgifter, og derfor ligger prisen på el næsten altid i nærheden af 2,25 kr. Men der er mange af de store elselskaber, der skal have mere for el end det. Det skyldes, at man skal betale for at være kunde, og derfor bliver prisen pr. kWh betydelig større.

Der er dog også mindre elselskaber, hvor man har fjernet de dyre abonnementer og de skjulte gebyrer og bindingsperioder, og i stedet betaler du kun for prisen på el. Det betyder, at prisen for el faktisk kommer under de 2,25 kr. Du kan altså spare masser af penge ved at skifte til det rette elselskab.

Udskift alle pærer med sparepærer, og spar penge

En lidt anden og måske mindre omstændig metode til at spare penge på el er ved at udskifte alle pærer i huset med sparepærer. På den måde bruger hver pære mindre el, og i det lange løb vil du komme til at spare mange penge.

Generelt er det en god idé at udskifte alle produkter med elbesparende varianter. I mange tilfælde vil det måske være dyrt at købe de elbesparende produkter, men i det lange løb vil du se en besparelse på din elregning.

Derudover kan det være en idé at indføre aftener eller hele dage, hvor alle unødvendige apparater slukkes. I stedet for at se tv kan I som familie eller kærestepar nyde hinandens selskab. I kan komme tættere på hinanden, og hvis I har børn, vil det være en perfekt med højtlæsning.

Måske lyder det ikke som meget, men hvis der slukkes for alle unødvendige apparater i flere timer, kan det faktisk godt ses på elregningen. Det gælder især, hvis der indføres en elfri aften flere gange om ugen.

Elektricitet er en nødvendighed, og vi vil på ingen måde råde folk til helt at undvære elektricitet. Men man kan sagtens spare på strømmen i hverdagen, og i det lange løb kan det sagtens betale sig, hvis man f.eks. skiller sig af med de unødvendige apparater i hjemmet.

I denne artikel har vi forsøgt at give dig inspiration til, hvordan du bedst muligt kan spare penge på dit elforbrug. Så hvad venter du på? Skift til et andet elselskab, og udskift de gamle pærer med sparepærer. Det kan sagtens betale sig.