Sådan sparer du på energien derhjemme

967
0
DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Nu når vi har sneget os ind i december måned, så er der enormt mange danskere som er begyndt at pynte op til jul, og det er der mange om gør med diverse lyskæder og andet julelys, der er endda nogen som går så meget op i det, at hele deres hus og have er dækket ind i julelys. Alt dette julelys koster enormt meget energi, og derfor er det utroligt dyrt for både pengepungen og miljøet. Men udover at droppe alt det overdrivende julelys, så er der flere måder, man kan spare på energien i hjemmet.

Hold på varmen med god isolering

Alle nyere hjem er isolerede så godt, så husene i sig selv holder godt på varmen, men der er stadig ting man selv kan gøre for at hjælpe det lidt på vej. Man kan nu få isolerende gardiner som kan holde varmen inde i hjemmet. Selvom man måske traditionelt tænker på gardiner som værende til for at holde solen ude, så kan man ved at have gardinet rullet ned holde varmen indenfor. Og det er bevist, at man kan spare 15% på varmeomkostningerne. Læs mere her.

Drop standby forbruget

I det moderne hjem er det næsten ikke nødvendigt at slukke for sine ting mere, da skærmen jo bliver sort, når den går i standby, men sagen er den, at det koster flere hundrede kroner årligt at have ting stående på standby. Dette kan man undgå ved at købe en el spare skinne som automatisk slukker for alle de produkter som ikke bliver brugt.

Drop de dyre elpærer

Det viser sig at ca. en femtedel af hjemmets energiforbrug bliver brugt på at holde hjemmet lyst, men hvis man dropper de dyre elpærer og går over til elsparepærer kan man spare en stor del af den elregning. Udover dette skal man huske at slukke lyset, når man ikke længere er i rummet.