Sådan laver du en SWOT-analyse

123
0
DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

SWOT-analyser er et effektivt værktøj til at forbedre dit firma både internt og eksternt. Her kan du læse mere om, hvordan du laver en SWOT-analyse, og hvordan du anvender den.

Hvad består en SWOT-analyse af?

SWOT står for strengths, weaknesses, opportunities og threats. Når du får udvalgt de forskellige elementer, er det nemmere at finde indblik i din virksomheds strategier. Med en SWOT-analyse er det vigtigt at tænke kritisk men konstruktivt. Du skal være villig til at give både ris og ros for at få et brugbart resultat af analysen. Du kan lave din egen analyse ved at svare på følgende spørgsmål.

  • Hvad er jeres 3 største styrker?
  • Hvad er jeres 3 største svagheder?
  • Hvilke muligheder vil I opnå med jeres firma?
  • Hvilke risici er der ved de muligheder?

Sådan bruger du en SWOT-analyse?

Når du har lavet en effektiv SWOT-analyse, kan du bruge den til at skræddersy en ny marketings- og forretningsstrategi for din virksomhed. Mange anvender især deres SWOT-analyse til at udarbejde nye metoder til marketing. SWOT-analysen kan være god til at give indblik i, hvordan jeres firma kan nå ud til flere potentielle kunder. Der findes forskellige strategier til at ramme en større kundegruppe. Et af de vigtigste elementer er at få en bedre placering ved søgemaskiner. Jo bedre en placering på søgemaskiner, som Bring og Google, jo flere vil typisk besøge ens hjemmeside. Jo flere besøgende giver flere kunder. En metode til at optimere ens placering ved søgemaskiner er gennem SEO.

Hvad er SEO?

Når hjemmesideejere vil optimere deres hjemmeside, står mange tilbage med spørgsmålet: ”Hvad er SEO?” Selvom det lyder avanceret, så er kerneideen ved SEO at bruge søgeord og titler til at gøre det nemmere for søgemaskiner at læse indholdet på din hjemmeside, så de nemmere kan anbefale dig og din hjemmeside til deres brugere.