Sådan får du råd til en lang rejse: Udlej dit hus gennem airbnb

609
0
DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Rigtig mange drømmer om at tage på en længere rejse, og nyde familien. Men der er ofte rigtig mange udgifter forbundet med at rejse, selve rejse er en stor udgift, men herhjemme er der stadig en masse udgifter som skal betales, på trods af man ikke er hjemme. I denne artikel har vi opsat nogle spare tip til hvordan du kan få råd til rejsen du drømmer om.
El, vand og varme og generelle udgifter skal stadig betales, selvom regningerne ikke er så store, er de der stadigvæk. Ligeledes er der ydelsen eller lejen på huset eller lejligheden som skal betales. De fleste har også en bil som der løbende bliver betalt forsikring på, som koster det samme uanset om du kører i den eller ej. Men der er råd for at få penge ind, og svaret er deleøkonomi.

Deleøkonomi er det nye

Tjenester som Gomore, Airbnb, og andre tjenester hvor du kan leje dine ting ud og tjene penge på det, er utrolig populært i øjeblikket. Airbnb er tjenesten hvor du kan leje dit hus eller lejlighed ud, til folk fra alle i verden. Det fungere lidt på samme måde som et hotel, hvor du som ejer stille hele eller dele af huset til rådighed over for gæster. I lande syd på er det meget populært at lade gæster bo i huset samme med ejerne selv, og det gamle fænomen Casa particular, som stammer fra Cuba, har spredt sig til mange andre steder i verden. Casa particular er næsten lige så populært som hotel, når man besøger Cuba. Her bor man ved en cubansk familie, som opvarter en med måltider og de samme ting som et hotel tilbyder. Airbnb er altså blevet en tjeneste som tilbyder “Casa particular værtsformen” i hele verden

Spring ud i deleøkonomi verdenen.

Mange mennesker kan tænkte at det er en speciel følelse at mennesker som man ikke kender skal bo i en hus eller lejlighed, og mere specielt bo en ens ting. Der kan naturlig være personlige ting eller ting du er ømme overfor, så derfor kan man opbevare tingene i et lagerhotel imens. Der er naturlig lidt udgifter forbundet med at leje et lagerhotel, men sammen hold med indtægten fra udlejning af huset, kan det nemt svare sig. På den måde har du også mere ro i maven når gæster skal bo i huset.

Indtægten skal oplyses til skat

Regeringen vil have udlejere af boliger, biler og andre ting til at betale skat ved at tilbyde et ekstra højt skattefradrag. Dog er der en kamp om at platformene som Gomore og Airbnb ikke vil indberette indtægter direkte til Skat. Indtil nu er det op til brugerne selv at indberette den indtægt som kommer fra deleøkonomi.