Så meget kan du spare ved et dødsbo

874
0
DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Der er nogen, ellers rettere en hel del, der lader sig afsrække af ordet dødsbo. Der er lavet mange forskellige undersøgelser omkring dødsboer og folks holdninger til det. Der er mange, der mener at det er negativt hvis ordets dødsbo er nævnt i salgopstillingen for en bolig. Omvendt sagde en undersøgelse for Boligsiden.dk for nogle år tilbage, at 9 ud af 10 godt kunne finde på at købe et dødsbo.

Omkring 45% mente ikke det havde nogen betydning, mens omkring 40% godt kunne få det, såfrem de fik det til en god pris. Det er der meget der tyder på, at man kan. I hvert fald så sælges dødboer generelt op mod 30% biligere end villa set over en bred kam.

En god ide at et hedt boligmarked

Som du nok ved, så er boligmarkedet mange steder svært at have med at gøre, og priserne er skyhøje. Kan man spare op mod en tredjedel af prisen, kan det med andre ord være muligt, at lave en rigtig god handel.

Hvis man ellers selv har muligheden for at lave noget, og gøre boligen attraktiv, kan man ikke alene spare mange penge, man kan også tjene mange penge på et videresalg. Når man først selv har boet der, er det ikke længere et dødsbo på samme måde.

Udgifter i forbundet med dødsboer

Et dødsbo kan da også blive en dyr affære, og prisen på renovering og lignende kan meget hurtigt overstige den eventuelle “rabat” man har fået. Så snart dette er tilfældet, er det ikke længere en god pris.

Dødsboer skal tømmes. Ofte hvis man køber et dødsbo, så er der med inventar, møbler og meget andet. Der findes virksomheder som dette, der kan klare dette for dig, men det er en udgift, der er forbundet med det.

En anden udgift er en af dem, der kan blive de store. Der kan nemlig være mange skjule skader og problemer i forbindelse med et dødsbo. De bliver ofte mere eller mindre købt som beset, og der er ikke nødvenddigvis efterskifteforsikringer og tilstandsrapporter til at hjælpe dig. De sælges ofte (men ikke altid) med ansvarsfraskrivelse. Kan man intet lave selv, kan prisen på istandsættelse derfor også løbe løbsk.