Så meget kan du spare på boligsalg

1278
0
DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Der er mange, der får en fornuftig fortjeneste, når de sælger deres hus eller lejlighed, hvis de ellers har boet der i en årrække. Der er naturligvis nogen der taber penge, fordi de har købt på et tidspunkt hvor priserne har været på toppen, og hvor der efterfølgende er faldet. Set over en bred kam er investering i mursten over en længere periode et sikkert sats, og altså også noget langt de fleste tjener på, hvor derimod aktiehandel eller investering i værdipapir er mere usikkert.

Det er dog heller ikke gratis at sælge sin bolig. Hvor meget det koster, er afhængigt at mange faktorer, men typisk siger man, at det koster i omegnen af 100.000 kroner at sælge sin bolig, hvor langt størstedelen af pengene går til mægleren. Der findes naturligvis løsninger, hvor man går noget af arbejdet selv, og dermed sparer på salæret, men lader man en ejendomsmægler stå for det hele, kan man typisk vinde farvel til 100.000 kroner af overskuddet.

I mange tilfælde er det helt klart en fordel at lade en ejendomsmægler stå for salget, hvilket eksempelvis kan være, hvis det er et marked, hvor det kan være svært at finde købere. Her skal der noget markedsføring til, og dette har ejendomsmæglere i de fleste tilfælde mere erfaring med end man har som sælger.

Der er dog også markeder, hvor købere nærmest står i kø for at få lov til at smide millioner efter huse eller lejligheder, og det er især her, at det kan være en god ide at overveje selv at stå for salget og dermed sikrer sig en endnu større del af kagen.

Du kan nøjes med en boligadvokat

 Ret beset kan du klare mere eller mindre det hele selv, men medmindre du er uddannet jurist er meget dygtig til at sætte dig ind i alt, vil det i langt de fleste tilfælde være en god ide at alliere sig med en boligadvokat, der kan klare alle de juridiske dokumenter, og sørger for at du har alt på det rene i forbindelse med salget. Prisen på disse variere også, ligeså salæret gør det hos ejendomsmæglere. Hos Nemadvokat koster det eksempelvis under 9000 kroner og kan klares online – det kan du læse mere om her.

Vær en god forhandler

 Inden man beslutter sig for, om det er en god ide at sælge sin bolig selv, skal man god også kigge sig selv i spejlet og være sikker på, at man er klar til opgaven. Er man eksempelvis en dårlig forhandler, kan man hurtigt komme til at give et afslag der er tilsvarende til det, man ville have brugt på en ejendomsmægler.

Inden du skal sælge, skal du derfor også have sat dig en minimumspris, som både er den rigtige, og som du ikke vil afviger fra – for kroner tjente er kroner sparet og omvendt.