Så meget kan du spare på A-kasse skift

1378
0
DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Omkring 70% af den danske voksne befolkning er med i en a-kasse. Dette sikrer blandt andet en, hvis man pludselig skulle stå i den uheldige situation, at man ikke er i job. En A-kasse kan typisk også være til assistance, når det kommer til at finde et nyt job. De kan hjælpe med jobsøgning, og komme med vejledning og lignende. Det giver sig selv, at det er i deres interesse, at man kommer hurtigt i arbejde igen.

Der er med andre ord mange gode grunde til at være medlem af en a-kasse. Hvis du er en af de 7 ud af 10 danskere, der er i en a-kasse, er det helt store spørgsmål så: Er du medlem i den rigtige a-kasse?

Hvor meget kan man spare ved at skifte?

Lad det være sagt med det samme. Der er sandsynligvis ikke det helt store at spare ved at skifte a-kasse. Selvom der er enkelte afvigelser, så ligger prisen på a-kasser som du kan se her rimelig fast på mellem 450 og 500 kroner om månenden. Så selvom du kan spare lidt, skal det nok ikke være grunden til at skifte i sig selv.

Hvorfor så overhovedet overveje at skifte?

Selvom der måske ikke direkte er de store penge at spare øjeblikkeligt, ved at skifte til en anden a-kasse, så kan det godt være en god ide alligevel. Langt de fleste a-kasser er rimelig branche specifikke, hvilket vil sige, at de er specialiseret inden for en bestemt branche. Dette gør det lettere for dem at vejlede dig, hvis du skulle stå uden job en dag.

Skulle du så eksempelvis skifte arbejde og komme over i en anden branche, kan det være en god ide at undersøge, hvordan din a-kasse står i denne. For selvom det måske ikke har den heælt store her og nu besparelse, så kan det betyde rigtig mange penge, hvis de kan hjælpe dig i arbejde. Hvis deres branchekendskab betyder, at du skal gå ledig i en måned kortere, er denne besparelse lige pludselig til at tage at føle på.