Pas dine tænder – undgå dyre regninger!

1076
0
DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Det kan koste dyrt ikke at passe sine tænder. Det mærker flere og flere desværre konsekvensen af, eftersom nye tal viser, at danske unge prioriterer andre ting end tandlægen højere. Det kan synes sært, at man (selv på en SU), kan have penge til modetøj, men ikke har et mindre beløb til det regelmæssige tandeftersyn. Det kan dog være svært at følge den logik, særligt hvis alt på overfladen ser sundt ud. Det er dog vigtigt, at man får kontrolleret sit tandsæt efter tandlægens anbefalinger. Det kan du læse mere om her.

Hvilken gruppe er du?

Vidste du, at tandlægen anvender farveopdelte grupper, så han bedre kan placere dig som patient? Der er intet suspekt i det, og du kan også bevæge dig mellem de enkelte grupper, afhængigt af dine tænders tilstand.

Er du i den grønne gruppe, har du sunde tænder og typisk kun behov for at møde op hos tandlægen en gang årligt.

Er du i den gule gruppe, skal du forvente at se tandlægen ca. 1-2 gange årligt. Det skyldes, at der er en mindre mundsygdom eller tegn på udvikling af problemer. Dette r dog vurderet, at du med tandlægens anbefalinger selv kan afhjælpe problemet.

Er du i den røde gruppe, skal du derimod oftere til tandlægen. Her har du ikke mulighed for selv at klare problemerne ved at lægge om i dine vaner. Her skal tandlægen behandle dine problemer. Fordi der er behov for hyppigt besøg hos tandlægen, kan personer i denne gruppe søge tilskud.

Uanset hvilken gruppe du er i, vil du have godt af at følge de råd, du får hos tandlægen. De fleste unge personer vil være i den grønne eller gule gruppe, hvormed der altså sjældent er forventet store udgifter på tandlægebesøg set fra år til år.

Er du dog i den gule gruppe og undlader at følge tandlægens råd eller få behandlet dine mindre problemer, kan de vokse sig større og påvirke din livskvalitet. Tandproblemer kan påvirke fordøjelsessystemet, give migræne, skabe koncentrationsbesvær og meget mere.

Derfor er det bedre at bruge de få penge på tandlægebesøget og derved spare mange penge på sigt ved at undgå, du får problemer med tænderne. Ofte er det kun 4-5 kopper cafe latte om året, der skal spares væk, før du har til en tandkontrol. Mon ikke det kan lade sig gøre?