Lad ikke udgifter æde din pension

1116
0
DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Hvis du ikke hører til dem, der har en meget gunstig pensionsopsparing gennem dit arbejde, men selv har lavet en, er der en stor sandsynlighed for at du betaler meget mere end du burde i gebyrer og andre knapt så sjove sager. Betaler du eksempelvis 5000 kroner ind til pensionen hver måned, så er der en stor sandsynlighed for, at et par tusinde af disse kroner slet ikke bliver indbetalt til pensionen, men går til gebyrer og diverse forsikringer. Er man en del af en stor overenskomst slipper man ofte for disse, men hvis man har en privat opsparing har man sjældent de samme fordele.

Hvis du har en pensionsopsparing er der med andre ord en god sandsynlighed for, at du ikke får så meget ud af den, som du kunne få. Samtidig er der mange af de store pensionskasser der har flere interesser, når de investerer, og de investeringer de laver er sjældent kun i deres kunders bedste interesse, men også i deres aktionærers og lignende.

Skulle du være interesseret i at få så meget som muligt ud af din pensionsopsparing, hvilket du sandsynligvis er, kan det derfor være en god ide at gå til en uvildig investeringsrådgiver, der kan hjælpe dig med at give et overblik over, hvordan det ser ud på nuværende tidspunkt og ikke mindst, hvordan det kan komme til at se ud, hvis du investerer på en anden måde.

Der er mange der går og tror, at de sparer rigeligt op til pensionen, men faktum er, at vi bliver ældre og ældre og der dermed bliver flere og flere år den opsparede pensions skal række til. Derfor er der også mange der slet ikke har så meget som de regner med. Ved at snakke med en uvildig rådgiver, kan man få et bedre indblik i, hvordan tingene rent faktisk ser ud, så du ikke pludselig står og finder ud af du mangler penge, når det er for sent.

Du kan spare rigtig mange penge ved at gøre tingene selv, men det er vigtigt at vide hvad du laver, så du stadig er forsikret og din investering er i sikre hænder.