Kan man spare for meget i sin virksomhed?

1069
0
DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

[Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.]

Ja, alene overskriften kan virke provokerende eller malplaceret på et site, der er dedikeret til at finde de bedste sparetips til sine læsere. Alligevel håber vi, at I vil hænge på. For findes der dele af virksomheden, som man ikke bør spare på? Men hvor man alligevel ender op med den billigste løsning i længden? Det ser vi nærmere på i denne artikel.

Er det værd at gøre selv?

Man skal gøre det, man er god til. Dette udsagn har du formentlig hørt tusinde gange før. Men er du god til at efterleve det? Det kan være fristende – især hvis man er i opstartsfasen med sin virksomhed – at gøre alting selv, fordi pengene er små. Men er det den bedste investering? Svaret vil ofte være nej.

For mange gange kan det ikke svare sig at gøre tingene selv, når det store regnskab skal gøres op. Er du f.eks. smaddergod med tal, men har svært ved at finde de rigtige ord, der sælger? Så er det måske værd at få hjælp udefra fra en tekstforfatter, der kan få dit budskab til at stå knivskarpt. Og du slipper for alle hovedbrudene med at få sætningerne til at glide flydende.

Dette gør sig gældende ved mange dele af virksomheden. Nøjes med at bruge din tid der, hvor dine kompetencer giver mening. Og udliciter de andre til andre professionelle.

Hvad er din tid værd?

I tråd med foregående råd, så kan det være en rigtig god idé at se på, hvad din tid er værd. Mange af os har en indgroet vane med at gå efter den billigste løsning. Og det giver jo til et vist punkt mening. Men du bør overveje om det gør sig gældende på alle fronter, eller du skal nøjes med at se på den billigste løsning på de store flader.

For hvis du leder nettet tyndt for at finde en besparelse på 20 kroner mellem to produkter, men har brugt en time på at lede, har du så reelt sparet noget? Og er din timeløn en 20’er værd? Nej, vel? Så overvej, hvordan du bruger din tid og lad dig ikke altid narre af at skulle finde den billigste løsning. Det er måske ikke din tid værd.

Har du råd til mange sygedage på din arbejdsplads?

Der er ingen tvivl om, at sygedage kan være nogle seriøse økonomiske røvere for en virksomhed. Især hvis den er meget lille. Er du træt af, at du og dine ansatte skiftes til at blive ramt af influenza? Så bør du måske se nærmere på forholdene og hygiejnen i jeres virksomhed.

Dårlig hygiejne kan være roden til meget sygdom. Eksempelvis vil bakterier fra flere mavesygdomme kunne holde sig i cirka 48 timer i et beskidt miljø, hvor de kan smitte. Derfor bør du ikke se let på hygiejnen.

Især på toilettet og i køkkenet bør man være ekstra opmærksom på hygiejnen, og du kan med fordel investere i automatiserede hygiejneløsninger og affaldssortering. (Du kan læse meget mere om dette hos https://www.cleanmanagement.dk). Hvis I får et sundt og rent arbejdsmiljø på din arbejdsplads, vil I formentlig kunne spare rigtig mange sygedage i fremtiden.