Kan det betale sig at male selv?

1087
0
DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Står du og skal male dit nuværende hjem eller har du købt ny bolig, hvor du skal have malet, inden du flytter ind, så er dit spørgsmål måske, om der er penge at spare, hvis du maler selv?

Pris ved brug af et Malerfirma

At skulle male hjemmet kan virke som en let og overskuelig opgave – men opgaven kan gå hen og blive sværere at udføre og komme igennem, end først antaget. Faktummet er, at professionelle malere kan udføre maleropgaven hurtigere end du selv kan. Regner man derfor i arbejdstimer, så er det hurtigere i tid, hvis du får et malerfirma til at udføre opgaven. Hvis du vælger at få et malerfirma til at male dit hjem, så er du også sikret en vis kvalitet, der vil ligge over din egen indsats. Du slipper hermed også for besværet med at male, købe ind og smide ud.

Hvis du indsamler malertilbud hos forskellige malerfirmaer, kan maleropgaven oftest presses ned i pris. Det betyder, at du kan få dit malerarbejde til en billigere pris, end først antaget.

Pris ved at male selv

Har du masser af tid på hånden, en god tålmodighed og en god malerhånd, så kan det være prisvenligt at male selv.

Går du i gang med den store maleropgave selv, så er der visse faktorer, du skal være opmærksomme på. Du skal bruge det rette udstyr og den rette maling. Derfor bør du også investere noget tid i at rådgive dig hos specialisterne, der forhandler maling og dets udstyr. Det er tilligemed vigtigt, at du dækker gulvet til, bruger malertape, venter med næste lags maling, til det første lag er helt tørt, og putter en tilpas mængde maling på penslen.

Det er vigtigt, at du holder dig til den rette metode, hvis du ønsker det bedste resultat i din bolig. Et godt råd er også at se YouTube-videoer med tips om, hvordan du undgår de såkaldte ”løbere” og lignende, der ikke lever op til den rette kvalitet til det godt udførte malerarbejde.

Svaret på spørgsmålet om, hvorvidt der er penge at spare ved at male selv er ja, men du vil måske komme til at gå på kompromis med kvaliteten, hvis du ikke sørger for at gøre dit forarbejde og arbejde ordentligt. Tidsmæssigt er der ingen tid at spare, men derimod mange flere timers arbejde i vente.

Du skal dermed gøre op med dig selv, om du ønsker at spare tid eller penge, når du beslutter dig for, hvem der skal udføre malerarbejdet.