Investér i kvalitet og tjen pengene ind igen

1136
0
DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Vi kender alle det gamle ordsprog ”en krone sparet er en krone tjent”. På mange måder er det også mottoet for denne side, men faktisk er det ikke altid sandt. De fleste af os må nemlig sande, at det nogle gange kræver en større investering at spare penge på sigt. Det kan for eksempel være tilfældet, når man køber bil eller energirenoverer sit hus. Det gælder dog også på mindre skala.

Nogle gange skal man nemlig tænke kvalitet frem for kvalitet (for nu at bruge et andet ordsprog). Det er nemlig sjældent de bedste produkter, der er de billigste. Derfor kan det nogle gange betale sig at betale lidt mere, hvis produktet til gengæld holder i lang tid eller kan sælges videre igen.

Smykker bevarer deres råstofværdi

Sidstnævnte er ofte tilfældet med smykker, som det skal handle om i dag. Lige som smykker kan være hammerdyre at købe i første omgang, kan de også ofte sælges videre til en god pris. Som regel er der nemlig en god grund til den høje pris. Nogle gange handler det om noget så simpelt som materialerne – at guld og diamanter er dyrere end hospitalsstål og similisten. Det smarte ved råstoffer er, at de har en nogenlunde stabil pris, som man kan regne med. Det er derfor, dyre smykker sjældent mister deres værdi. Du får derfor mest for pengene, hvis du investerer i smykker, der er lavet med gode råstoffer.

Investér klogt

Hvis du vil hente en gevinst på lang sigt, kan det derfor betale sig at investere i kvalitet. Vær ikke bange for at købe et flot og klassisk smykke til 5-10.000 kr., hvis du kan forvente at kunne sælge det igen om 10-20 år, når du er færdig med det.

Det kan også være en god idé at investere i smykker, som er en smule unikke. Hvis en designer har særlige kendetegn, som kan gøre smykkerne værdifulde om nogle år, er det i den grad noget, der kan skyde prisen i vejret. Her er det dog vigtigt, at du går efter nogenlunde kendte smykkemagere, hvis navn lever videre om 10 eller 20 år. Det kan for eksempel være solide klassikere som Georg Jensen eller Ole Lynggard.