Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.
Der er rigtig mange af os, der sukker både længe og højlydt, når snakken falder på en selvangivelse. Her er der nemlig tale om noget, som det ikke falder naturligt og let for os at udfylde, og derfor kan der let ske fejl. Alligevel er det noget, der skal være ordentligt styr på, og derfor kan der følge mange bekymringer med en sådan.
Heldigvis findes der en løsning. Du kan nemlig få professionel hjælp til bogføring. Eller du kan følge de 4 råd herunder.
Få professionel hjælp
Søg erfarne revisorer der kan stå for jeres selvangivelse. På den måde sikres det, at den bliver udført bedst muligt og uden uheldige fejl. Det er din sikkerhed for, at der er tænkt på alt, og derfor kan du efterfølgende fortsætte din hverdag med ro i maven.
Giv alle oplysninger til din revisor
Når din virksomhed er omfattet af reglerne omkring revisionspligt, er det vigtigt, at din revisor får fuldstændigt afstemt og dokumenteret materiale. På den måde er det nemlig muligt at færdiggøre en selvangivelse uden en eventuel efterfølgende revisorregning.
Hav styr på fristen for årsrapporten
For at få det bedste resultat er det vigtigt, at du er i god tid med den hjælp, som du behøver. Der er nemlig en frist for hvornår en selvangivelse sendes ind til Erhvervsstyrelsen. Her er der tale om 5 måneder efter regnskabsårets udløb – dog kun 4 måneder for børsnoterede virksomheder. Overholdes fristen ikke kan hvert medlem af virksomhedens ledelse blive pålagt en afgift på op til 3.000 kr.
Hav styr på fristen for selvangivelsen
Fristen for at indberette selvangivelsen til Skat er som regel 6 måneder efter indkomstårets udløb. Hvis det ikke sker inden fristen udløber, skal selskabet betale et skattetillæg på 200 kr. for hver dag, som fristen overskrides. Dog højst op til 5.000 kr.