Her kan I undgå dobbeltarbejde på jobbet

677
0
DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Hvis du står for indvielsen af nye ansatte i dit firma, så ved du, hvor ressourcekrævende sådan en introduktion er. Det er forskelligt, hvor hurtigt folk opfatter de diverse arbejdsopgaver, og nogle gange har du måske endda glemt at nævne noget vigtigt?

 

Gør det perfekt – hver gang!

Når vi skal udføre den samme opgave flere gange, så kan vi nemt blive blinde over for eventuelle fejl eller overse forbedringer. Gøremålet bliver en integreret del af ens arbejdsliv, og man kan ikke længere vurdere, hvordan det opfattes udefra.

Vi er ikke robotter, og derfor kan vi ikke gøre tingene ens og perfekt hver gang. Eller kan vi?

Det er menneskeligt at fejle, men hvis du slår dig sammen med teknologi, så slipper du nemt uden om mange fejltagelser. Slip for besværet ved at forklare de samme mekanismer og få i stedet for produceret en video hertil.

Du synes måske ikke, at din introduktion fejler noget. Men det betyder ikke, at der ikke er en fordel i at optimere den. Hvad hvis du kunne høre dig selv tale og måske opdage en uhensigtsmæssig formulering? eller måske opdage et uheldigt kropssprog?
Det er ikke altid let at klarlægge ens fejl, mens man er i situationen, for der har man meget andet at tænke på. Det er derfor en kæmpe fordel, hvis du kan fjerne dig selv fra situationen og kun fokusere på den observerende del.
Hvis du har en video, som indeholder alt det, du gerne vil sige, så har du også muligheden for at sige det perfekt – hver gang.

 

Ikke kun bedre – også billigere

Ikke nok med at en videointroduktion leverer perfekt hver gang, så tillader den også, at du kan bruge dine kræfter andre steder. Det er, som nævnt, enormt ressourcekrævende at introducere udefrakommende til et allerede opbygget system. Men det kan også være vanskeligt at introducere nye tiltag over for folk, som er vant til tingene udføres på en bestemt måde. Uanset, så sparer du med garanti nogle ressourcer, hvis du ikke behøves at udføre nogle af introduktionerne over flere omgange.

Med en videooptagelse behøves du kun at komme med din forklaring én gang, perfektionere den og afspille den forfra! Dette betyder, at du ikke behøves at forlade dine andre gøremål, hver gang I møder forandring på arbejdet.