Godt for miljøet og din pengepung: overvej en varmepumpe til din bolig

559
0
DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Hvis du har et ældre varmesystem som eksempelvis et olie- eller gasfyr, kan der være rigtig god økonomi i at skifte til en varmepumpe. En varmepumpe er nemlig billig i drift sammenlignet med olie- og gasfyr, og der vil derfor være mange penge at hente på den årlige varmeregning ved at skifte.

På samme tid er en varmepumpe et miljøvenligt alternativ til de varmesystemer, der er afhængige af fossile brændstoffer. En varmepumpe bruger nemlig kun el, luft og vand til at varme din bolig og med, og da en stor del af den danske el kommer fra vedvarende kilder, kan du skrue gevaldigt ned for din boligs CO2-aftryk.

Hvis du gerne vil investere i en varmepumpe, kan du overveje at tage et lån for at finansieret det. Og hvis du i forvejen har andre lån, kan du samle dem alle i ét samlelån, så du kun skal bekymre dig om et enkelt lån, mens du på samme tid vil komme til at spare mange penge på dine månedlige låneomkostninger.

Gode råd når du låner til en varmepumpe

En varmepumpe er en stor investering, og du skal derfor huske at tænke dig grundigt om, inden du låner sådan et stort beløb.

Du må aldrig glemme, at pengene skal betales tilbage igen, og du må derfor aldrig låne penge, hvis du ikke er helt sikker på, at du kan betale dem tilbage igen inklusiv renter og andre udgifter.

Hvis du låner, skal du huske at kigge grundigt på lånets årlige omkostninger i procent – forkortet ÅOP. ÅOP giver dig en pris for lånet ved at samle alle lånets årlige udgifter i ét tal som en procentdel af lånebeløbet.

Inden du låner, bør du dog kigge dig selv i spejlet og spørge, om du eventuelt har andre muligheder for finansiering, så du kan spare låneudgifterne væk.