Gode sparetips til børnene

1478
0
DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Det er dyrt at have børn, og folk der siger det modsatte er enten meget velhavende, eller har ikke selv nogen. Udgifterne til alt fra barnevogn og alverdens tøj til bleer, vådservietter, diverse cremer og alt det andet løber hurtigt op, og selvom der er stor forskel på hvor meget en familie bruger, så siges det at det typisk koster omkring en million af have et barn indtil det bliver myndigt. I nogle tilfælde koster det mere, og nogen gang mindre.

Hvor kan man spare?

 Der er rigtig mange steder, hvor det er muligt at spare penge. Selvom det måske ikke lyder af mange kroner, så skal man huske på, at der er mange ting som bleer, mos og meget andet, der skal købes RIGTIG mange gange. Selv en mindre besparelse løber derfor også hurtigt op i mange penge.

Der er kæmpe forskel i priserne på bleer. Fra de billigste til de dyreste er det ikke unormalt at prisen kan være det dobbelte. Der ER dog også forskel på kvaliteten af bleer, men det betyder langt fra altid, at de dyreste også er de bedste til dit barn. Det bedste råd er, at du skal prøve dig frem, for at finde de bedste.

En anden ting der kan være stor forskel på er mos og grød, men der er ingen tvivl om, at det billigste er at lave det selv. Fremfor at købe mos på små glas. Så køb et par kilo grøntsager og lav det selv. Det er billigere og sundere, og du ved lige præcis hvad der er. Ikke dermed sagt, at du aldrig skal købe grød og mos, men jo mere du kan lave selv, jo billigere bliver det også.

Hvor skal man ikke spare?

Der er dog også steder, hvor man ikke bør spare for meget. Et af de steder er eksempelvis på babydyner og lignende. Her bør du købe en ny. Både fordi de holder længe, men også fordi du er sikker på, at der ikke er baktier og andet på. Du kan finde et stort udvalg af dyner her.

Køb brugt?

 En af de mest åbenlyse steder hvor man kan spare en hel del penge, er ved at købe tøj brugt. Børnetøj kan være dyrt, og noget af det der er med til at gøre det dyrt, er at det meget sjældent bliver slidt op i de første år. Børnene når nemlig ofte at vokse ud af det, inden den nærmest bliver slidt. Derfor kan der også være god logik i at købe tøj brugt, især i det første år, hvor barnet ofte kun kan passer det i nogle måneder.

Langt det meste tøj kan sagtens købes brugt, hvis det er i god stand, men man skal dog holde øje med kvaliteten når man køber ting som vintertøj og fodtøj, hvor det helst ikke må være ”gået for meget til”.