Glade medarbejdere sparer virksomhederne mange penge

571
0
DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Virksomheder kan spare mange penge ved at prioritere sine medarbejdere. Glade medarbejdere, der trives på jobbet, præsterer nemlig bedre. Det kan i sidste ende gøre en kæmpe forskel for virksomhedens daglige drift og ikke mindst omsætningen. Her kan I læse mere om, hvorfor medarbejdertrivsel og relationer bør være i fokus på enhver arbejdsplads.

Produktivitet og arbejdsglæde hænger sammen

Undersøgelser viser, at glade medarbejdere er mere motiverede til at yde en stor arbejdsindsats. Det betyder, at de ofte er meget effektive og prioriterer arbejdsopgaver højt. Derudover har medarbejdere, der trives, få sygedage i løbet af et år, hvorimod medarbejdere, der ikke trives på arbejdspladsen, har tendens til at være mere syge.

Stærke relationer giver bedre resultater

Et stærkt fællesskab på jobbet har stor betydning for virksomhedens resultater. Gode sociale relationer i og på tværs af teams resulterer ofte i en øget samarbejdsevne, der leder til optimale resultater. Det skyldes, at de enkelte medarbejdere er meget loyale over for hinanden og føler et ansvar for at få lavet sine ting. Desuden bliver sparringen ofte bedre, da medarbejderne kender hinanden godt nok til at indgå i kritiske og reflekterende dialoger, hvor man kan stille spørgsmålstegn ved argumenterne.

Sociale arrangementer gør en forskel

Der er altså mange fordele ved at have glade medarbejdere på arbejdspladsen, og derfor kan man med fordel gøre en indsats for at øge arbejdsglæden og styrke relationerne mellem dem. Mange vælger at gøre dette gennem teambuilding, som netop har til formål at styrke sociale bånd. Teambuilding findes i mange afskygninger, og det er muligt at vælge alternative arrangementer. Dette eventbureau i København tilbyder for eksempel gastronomisk teambuilding, hvor medarbejderne samles om madlavning.

Andre sociale arrangementer som firmafester er også afgørende for de sociale relationer på arbejdspladsen, og en fest i anledning af højtid eller jubilæum viser desuden medarbejderne, at de er værdsatte.