Fyr med træbriketter og spar penge!

1071
0
DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Olie, kul og andet fossilt brændstof er ikke godt for miljøet. Det efterlader et stort CO-2 aftryk, og så er det desuden heller ikke særlig billigt. Faktiske koster det forbrugerne mange unødvendige penge – særligt når man tænker på, at de blot kunne fyre med træ og derved spare penge samt skåne planeten for store mængder CO-2.

Fordele ved at fyre med træbriketter

Det er billigt at fyre med træbriketter, og så er det også let at opbevare dem. De enkelte træbriketter bliver både produceret af fyrretræ, bøgetræ, egetræ og andet, alt sammen fra træ fra Danmark eller det øvrige Europa, hvor vi har store skovområder, der dyrkes og anvendes til brænde – hvormed vi altså er selvforsynende.

Det bedste er dog, at der er mange fordele ved at fyre med netop dette materiale.

For det første er almindeligt brænde fyldt med fugt, bark, knaster og nok også harpiks, hvilket kan gøre det svært at kontrollere forbrændingen og den brændekvalitet, du kan forvente. Måske der endda er så meget fugt, at træet udvikler sur røg og giver en ujævnt varme? Det er ikke tilfældet med træbriketter, der er lavet med en hård sammenpresning, som øger brændselskvaliteten og giver en jævn, kontrolleret afbrænding.

Dernæst er fugtindholdet i træbriketter typisk meget lavere end i almindeligt træ. Faktisk er fugtindholdet ofte ikke højere end 8 %, hvilket giver gode resultater inde i ovnen. Det betyder samtidig, at du – modsat en almindelig brændestak – ikke skal spekulere på, om træet er klart til brug.

Sidst, men ikke mindst, så er træbriketter udstyret med et såkaldt fastmassetal, som angiver, hvor meget brændsel, du egentligt får for skillingen. Det giver dig vished for, om du får den rette værdi, når hjemmet skal holdes varmt og dejligt.

Miljøhensynet er stort

Vidste du, at træbriketter faktisk er CO-2 neutrale? Men hvordan kan det lade sig gøre, de vil jo afgive CO-2, når de brænder? (Kilde: se mere her.)

Ja, det er korrekt. Men mens træet står i skoven, renser det også atmosfæren for netop CO-2. Dermed er der en neutralisering i forholdet, hvormed du altså kan fyre op med god samvittighed. Både i forhold til planeten og din pengepung.