Er der styr på økonomien i dit firma?

1264
0
DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Der kan være mange grunde til, at et firma falder fra hinanden. Dog er den mest almene grund dårlig økonomi. Hvad end dette skyldes, at folk tror de har styr på økonomien uden at have det, eller om folk ganske simpelt ignorerer det økonomiske spektrum, er ikke sikkert. Men en ting forbliver sikkert: Det er en fatal fejl ikke at have overblik over firmabudgettet.

 

Bruger I det, I ikke har?

Hvis dit firma ikke vedligeholder et overblik over jeres økonomi, så kan I nemt risikere at bruge penge, firmaet ikke har. Det kan f.eks. være, at I har overset en betalingsservice eller ikke har opstillet jeres budget på en overskuelig måde. Uanset er det altid en ubehagelig oplevelse at finde ud af, at man har brugt flere penge, end man har til rådighed.

Til gengæld er det modsatte lige så fedt, som det andet er surt. Nemlig at opdage at man har flere penge, end hvad man regnede med. Dette kan f.eks. give anledning til at smide overskuddet i en fest-pulje eller tage sammen ud og spise en aften.

Men uden et overblik så kommer man aldrig til at opleve nogen af delene. Og hvis man ikke ved, om ens økonomi er i gode hænder, så vil frygten for fejl i regneprocessen altid eksistere. Økonomi er roden til rigtig meget stress, og det kan derfor være fristende at forsøge at glemme det lidt og kigge den anden vej. Men jo længere du ignorerer en mulig økonomisk krise, jo længere vil det tage at kompensere for den.

Men bare rolig, der er ingen grund til panik. Hvis I ikke selv har en revisor i firmaet, så kan I hyre en professionel bogholder til at danne det økonomiske overblik.

Økonomisk kontrol der betaler sig

Mange oplever, at de får flere penge til rådighed, når de får styr på deres økonomi. Dette skyldes ofte, at man ikke har tænkt over, hvor man bruger sine penge. Det er ofte de små beløb, der løber op og bliver til et stort. Grunden til at man ikke opdager det store beløb, er fordi det enkelte, brugte beløb har været lavt hver gang.

Dette er et af de klassiske trin til dårlig økonomi og samtidig grunden til, at det er pengene værd at skaffe sig et økonomisk overblik evt. med hjælp fra fagfolk, der har forstand på det.