En optimeret virksomhed er en effektiv virksomhed

1078
0
DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Det giver god mening, at en optimeret virksomhed præsterer bedre, er mere effektive og derved har et høje produktivt output – hvad end der er tale om fysiske fremstillinger eller en videns-virksomhed.

Derfor bruger dansk erhverv hvert eneste år millioner af kroner på at optimere processer og indkøbe software, der afslører, hvor der kan spares værdifulde sekunder og optimeres yderligere i vores daglige virke.

Desværre glemmer mange i den forbindelse at se på vores fysiske arbejdsmiljø. For her kan der være mange penge gemt i form er øget effektivitet!

God indretning er alfa og omega

Vidste du, at hver gang du afbrydes midt i et opgave-flow, skal du bruge 25 minutter på at finde tilbage i den rytme, du var i. Tænk blot på, hvor mange gange du afbrydes i løbet af en dag, og se vil det stå klart, det koster dyrt i sidste ende.

Dette er blot ét af mange områder, hvor praktisk erhvervsindretning kan facilitere dine behov bedre og give dig de rammer, som sikrer det bedst tænkelige produktionskapacitet.

Sidder du i et kontormiljø, så tag blot og iagttag dine omgivelser 2 minutter. Vores bud er, at du vil se kollegaer diskutere alt fra opgaver til privatliv, høre telefoner ringe, opleve andet støj fra omgivelserne og meget mere. Det er alt sammen forstyrrende, og bør tages lige så alvorligt som for dårligt software eller upraktiske rutiner.

Lyd, lys og ergonomi

Når man indretter et arbejdsmiljø, er det vigtigt, der er styr på lyd, lys og ergonomi.

Lyden kan være et forstyrrende element på mange måder, og er man i forvejen presset, gør støj ondt værre. Lyset er også vigtigt. Naturligt lys giver bedre vilkår for koncentration og påvirker humøret positivt.

Ergonomi er ligeledes vigtig. Forskellen på at sidde og være tæt på at falde i søvn over en opgave kontra at løse den hurtigt og effektivt, kan være så simpel som et hæve- og sænkeskrivebord.

Tænk derfor over de praktiske aspekter i arbejdsmiljøet, lige så vel som processer og software. Sandheden er, at arbejdsmiljøet skal optimeres, hvis vi skal producere som forventet.

De rette rammer sørger for, der spares spildtid og i stedet tjenes penge til firmaet.