Der er penge at spare på en god VPS-løsning

474
0
DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Der sker hele tiden nye ting i den teknologiske verden. Og ofte føles det som om, at den nye teknologi rodfæster sig på rekordtid og udgør en ny standard.

Sådan er det også, når man taler om VPS hosting. Før i tiden var det normalt, at en virksomhed havde sin egen serverløsning. Det var typisk i form af et noget dyrt setup, som blev placeret i sit eget serverrum hos den enkelte virksomhed, så man havde fuld kontrol over sin egen løsning. For tænk nu, hvis man ville sætte mere plads til sine servere, spejle dem eller tilknytte en nyere og stærkere ressource for bedre performance. Ja så var man nødt til at finde skruetrækker frem og få kørt softwaren tilbage i stilling efterfølgende. En manøvre, som kunne være dyr i tid og arbejdsløn.

Sådan er det heldigvis ikke længere. I dag er VPS hosting en fleksibel løsning, som man som virksomhed selv har stor kontrol over. Det betyder, man ikke skal investere i dyrt udstyr og have IT-folk tilkoblet opgaven med at vedligeholde og yde support – noget som i øvrigt kan koste så mange penge, at man er nødt til at være en stor virksomhed, for at det overhovedet er et realistisk scenarie.

Heldigvis er ovenstående scenarie ikke længere aktuelt. Med blot at par museklik kan din VPS løsning være i luften. Hernæst er det let at konfigurere den, så der er mere plads, ekstra backup, flere RAM etc.

Er der andre fordele ved VPS hosting?

Ja. Der er adskillige. For din server går fra at være et selvstyret setup til en professionel løsning, hvormed du outsourcer den del af din IT-drift. De professionelle, som tager sig af din VPS, vil derfor stå for alting. Det betyder, at de håndterer driftssikkerhed, hvor det er blevet et almindeligt konkurrenceparameter at måtte garantere oppetid 24/7 hele året. Særligt når man hoster en løsning for erhverv, hvor nedetid er lig med tabte kroner i produktionen af produkter, ny viden m.m.

Moderne løsninger overvåges derfor hele tiden, har antivirusprogrammer, tager automatisk backup og meget mere.