Corona har gjort livet surt for indbrudstyve

763
0
DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Corona krisen har i et par måneder haft Danmark og danskerne i lidt af en jerngreb, nogle steder strammere end andre. Mens nogle brancher som dagligvarer og lignende, ikke har oplevet nedgang, har andre, som restauranter, biograferm fitnesscentre og lignende været lukket helt ned.

En anden “branche”, der har været hårdt ramt, er dog ikke en af dem som den danske stat kan mærke i form af mangelende moms og skatteindbetalinger, det er nemlig indbrudstyvene. Siden corona krisen indtræf er antallet af indbrud ca. havlveret, hvilket naturligvis er rigtig gode nyheder for både potentielle ofre og forsikringsselskaber.

Det skyldes naturligvis især tre ting, nemlig at vi generelt har været langt mere hjemme end normalt. Vi har ikke været på arbejde, til fødselsdage på weekendture og lignende, og det har ødelagt den arbejdsro som indbrudstyve kræver. Den anden ting er, at hvis vi ikke selv har været hjemme, så har vore nabo med stor sikkerhed været det. Der har altså været meget liv omkring vores hjem. En tredge ting kan være grænserne, der er lukket. Mange indbrud begås af bander fra udlandet, og disse har haft svært ved at komme ind i landet.

Lad det ikke være en soveude:

Politiet har dog også været ude og sige, at det ikke betyder, at man nu bare kan læne sig tilbage og føle sig sikker. Når der igen bliver åbnet op, vil der være mange indbrudstyve, der har manglet en “indtægt” og derfor kan være lidt mere desperate for at komme igang igen. Det er derfor en rigtig god ide at man får tjekket og eventuelt udskiftet sine låse og generelt sikret at ens hjem et så sikkert som muligt. Det kan være alt fra netop at tjekke låse, til at tjekke vinduer og døre, og sørger for ikke at have værdigenstande liggende.