Brug din ovn korrekt og spar penge

1437
0
DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Vi ved det godt alle sammen – ovnen er dyr i drift, men det er svært at undvære, hvis man er glad for en steg, flødekartofler eller  friskbagte boller. Det er ikke fordi du skal undlade at bruge din ovn, men der er meget du kan gør for at spare på elforbruget. Tag et kig på disse tips der vil hjælpe dig med at maksimere din ovns energieffektivitet, samt at reducere dine madlavningsomkostninger.

Multitaske

Din ovn er ret stor, og har sandsynligvis flere bageplader. Så få mest ud af dine penge t ved at kaste mere end en ting i ovnen. For eksempel er bagte eller ristet kartofler et godt match men forloren hare  og sammen med en bakke grøntsager. Eller hvis du er vild med bagværk, kan du smide en kage i mens middagen laves færdig

Hold det rent

Holder ovnen varmelegmer rent – Det vil fordel varmen bedre til din mad, og ikke de brændte ting, der klæber til bunden eller varmelegmerne. At holde det rent sikrer også, at det er lettere at rengøre hver gang. Køb en ny og energiforbedret ovn for at sparer mange penge  på sigt

Ikke kigge!

Modstå trangen til at åbne ovnlågen, især under bagning, da du mister en uforholdsmæssig stor mængde varme (ca. 25 grader) ved at gøre det. I stedet skal du holde dig til din timer, ovnlyset og din næse for at se, om det er færdigt.

Vid hvilken rippe du skal bruge
Vær ikke bange for at flytte ovnstativene rundt og arrangere din mad i overensstemmelse hermed.

Øverste ribbe: Er beregnet til ting som skal have høj temperatur og hurtig madlavning.
Midderste ribbe: Bedst til moderat temperaturlavning.
Bundribbe: Brug dette til langsom madlavning og lave temperaturer.

Brug konvektion

Du kan spare 20% af dine ovnrelaterede energiomkortninger ved hjælp af en konvektionsovn, der bruger en ventilator til at få den varme luft rundt i ovnen. Dette betyder ikke kun kortere tilberedningstider og lavere temperaturer, men din mad vil også stege mere jævnt.