Brug din elkedel korrekt og spar penge.

1173
0
DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Her er 4 brugbare tips, som vil spare dig for adskillige kroner, når du fremover skal koge vand på din el-keddel.

Kog kun det, du har brug for.

Dette er en indlysende: Hvis du vil lave fire kop te, skal du kun sætte fire kopper vand i kedlen. Der er ingen grund til at koge mere vand, end du har brug for. Det vil tage længere tid, og det vil bruge mere energi. Så mål omhyggeligt af.

Hvis din kedel ikke er gennemsigtig ved måleren, må er din eneste mulighed at måle med målebæger (eller ved at fylde tekanden først og derefter hælde det i kedlen). Det bliver du måske træt af på et tidspunkt, så gå ud og køb en ny hvor du tydeligt kan se, hvor fuld den er.

 

Køb den rigtige størrelse kedel.

Dette er virkelig en opfølgning til kog kun det, du har brug for. Hvis du normalt kun koger en kop eller to ad gangen, er en lille kedel rigeligt. Større kedler har et minimumfyldningsniveau, der kræves for at dække varmeelementet. Hvis det minimale udfyldningsniveau er mere end det varme vand, du har brug for, er det bedre at skifte til en mindre kedel end altid at koge for meget vand.

Kog ikke, hvis du ikke skal.

For at lave te og kaffe behøver du ikke at bringe kedlen helt op til kogepunktet. Kogende vand er for varmt til de fleste slags te og kaffe. Prøv at stoppe kogningen når du vurderer at det er varmt nok. Det kræver nok lidt øvelse, men man bliver bedre til det med tiden.

Forvarm tepotten sparsomt og genbrug vandet.

Hvis du koger vand til te, og du vil forvarme din tepotte, hælder man en halv kop kogende vand i potten, hvirvler det rundt i ca. 10 sekunder og hælder det så tilbage i kedlen. Tag kedlen tilbage til kogning og lav derefter din te. På denne måde bliver din tepotte forvarmet, men du har ikke smidt det varme vand, der bruges til forvarmning af tepotten ned i afløbet.