Benyt dig af lokal arbejdskraft og få pengene retur igennem lokalsamfundet

399
0
DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Det er ikke noget som de fleste tænker over i hverdagen, når man er nede for at handle, eller man ringer efter en håndværker til huset, men når man handler lokalt, så får man en masse ud af det selv. Selvom det måske er billigere at bestille en håndværker fra en anden kommune, så får ens lokalsamfund ikke noget ud af det. Man får godt nok ikke sin investering igen i form af penge, men til gengæld hjælper man altså til et flottere landskab, bedre faciliteter og måske billigere handlemuligheder. Læs mere om lokalarbejdskraft her.

Styrker båndet i lokalsamfundet

Udover de penge man i sidste ende kan ende med at spare, så vil man også optjene en masse social kapital. Dette lyder måske lidt som en brugt kliché, men i et lokalsamfund så er et stærkt bånd ofte lige så vigtigt som penge, og man får kun et stærkt bånd, hvis man engagere sig i lokalsamfundet og benytter sig af den lokale arbejdskraft. På et tidspunkt vil man blive betalt tilbage, uanset om der er tale om venskab, tjenester eller kolde kontanter.

Et rigere lokalsamfund

Der er selvfølgelig også en økonomisk fordel for selve kommunen, da lokal handel sikre at butikkerne og håndværkerne har en høj indkomst. Denne indkomst vil skabe flere jobmuligheder for de lokale beboere og vil tiltrække nye butikker og håndværkere. Alt dette vil sikre, at kommunen ikke langsomt dør hen. Langt de fleste vil foretrække at bo i et rigt lokalsamfund, hvor folk har lyst til at flytte til og blive boende.

Økonomisk fordel for en selv

Det er kun naturligt, at håndværkere og andre butikker har behov for penge for at overleve, derfor vil priserne være derefter. Hvis en håndværker ikke har så meget arbejde, vil han eller hun være tvunget til at sætte priserne op for at overleve, imens det modsatte er tilfældet, hvis vedkommende har masser af arbejde. Derfor kan det altså kun betale sig at benytte sig af de lokale muligheder.