3 tips til at spare penge på transport

1725
0
DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Transport er en af de største udgifter i danskernes budget. Sådan behøver det dog slet ikke at være, når man bor i et så lille land. Her giver vi dig et par tips til, hvordan du sparer penge på transport – hver dag!

Brug en delebil

Hvis du har en bil, men ikke bruger den hver dag, skulle du måske overveje en delebilsordning. Delebiler findes i de fleste større byer og er stort set gratis at bruge. Du slipper både for at betale en dyr bilforsikring og diverse afgifter – og ikke mindst et dyrt lån. Der er med andre ord rigtig mange penge at spare på en delebil, hvis du ikke kører ofte.

Tag cyklen

Et andet godt alternativ til bilen er at cykle. De fleste danskere har ikke længere til arbejde eller indkøbsmuligheder end at de sagtens kunne cykle. Hvis du ikke er vant til at cykle, kræver det måske en smule tilvænning. Det er dog ikke for sjov at langt de fleste unge transporterer sig rundt på cykel til hverdag. Cyklen er både hammerbillig og en nem måde at få rørt kroppen på – og det kan altså mærkes, når du bliver 50.

Det vigtigste er, at du ikke ser cykelturen til arbejde som sport. Hvis du har mindre end 6-7 km er det en helt fin distance, som du uden problemer kan cykle. Du skal blot vænne dig til at klæde dig køligere på, end hvis du kørte i bil.

Rejs uden for myldretiden

Det sidste tip er at rejse uden for myldretiden, hvis du bruger offentlig transport. Især med indførslen af Rejsekortet er det ofte langt billigere at rejse uden for myldretiden.

Hvis du er ung, er der dog desværre færre penge at spare. Den tidligere rabat på rejser mandag-torsdag og lørdag er nu afskaffet, så den permanente rabat er på 25 %. Du kan dog stadig få rabatter uden for myldretiden på Rejsekortet.