Udskift din stuk selv – nemt og billigt

2264
0
DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Stuk findes i mange danske hjem, og det har ofte siddet der i mange år. Ofte kan tidens tand ses, og stukken kan blive rigtig kedelig at se på med årene.

Heldigvis er det relativt nemt at sætte ny stuk op selv, og det behøver slet ikke være dyrt. Det sværeste er faktisk at få den gamle stuk ned.

Stuk er nemlig dels meget tungt og dels rigtig godt monteret. Gammel stuk er ofte klistret fast til væggen med gips, og der skal meget til at skille de to ting ad. Det kan også være nødvendigt at pudse væggen op igen, når alle rester er slået af.

Stuk af flamingo sparer mange penge

Når den værste del af arbejdet er klaret, er det tid til at sætte den nye stuk op. I dag kan du købe stuklister af flamingo, som er en meget billigere løsning end klassisk stuk. Flamingo er en smule mere sart over for slag og skader end klassisk stuk. Det er dog sjældent et problem – især når stukken sidder i loftet.

Du kan dog også bruge stuk til høje paneler på væggene, som ofte findes i herskabslejligheder. Førhen skulle paneler beskytte væggene, men i dag er de mest dekorative. Det giver da også en helt særlig stemning i hjemmet at lade udskårne paneler pryde den nederste del af væggen.

Selvom du bruger stuklister af flamingo, kan du sagtens male dem. Du kan for eksempel vælge, at stukken skal have samme farve som væggen. Det giver et afdæmpet udtryk og lader stukken indgå som en naturlig del af væggen. Du kan dog også bare holde stukken i klassisk hvid, hvis dit loft også er hvidt.

Eksklusiv detalje med LED-lys

Når du alligevel sætter stuk op, kan du benytte lejligheden til at give dit hjem et ekstra eksklusivt pift. Du kan nemlig vælge rundede stuklister, hvor du kan montere LED-lys mellem stukken og væggen. Det giver et blødt lys under loftet, som skaber stemning, når du ikke vil have de store lamper tændt.