Spar penge med bedre isolering

337
0
DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Hvis du går og overvejer om du skal eftersisolere dit hus, er det en rigtig god ide, ikke at lade det blive ved overvejelserne. Der er nemlig rigtig mange gode grunde til at gøre det. For langt de fleste vil hovedårsagen nok være, at man kan spare penge ved at gøre det. En anden god grund er, at man også hjælper miljøet, hvis man gør det.

Jo mindre energi man skal bruge på at varme et hus op, og jo mindre der slipper ud, jo billigere er det naturligvis. Det giver også næsten sig selv, at det er godt for miljøet, hvis du bruger mindre energi, end du ellers ville have gjort.

Der findes mange forskellige måder at efterisolere sit hjem. De fleste tænker nok automatisk på isolering som noget man putter på loftet eller man fylder i væggene. Dette er da også noget af det, der giver den absolut største effekt. Det er dog ikke de eneste former for isolering, der virker.

Har man gamle døre og vinduer i sit hus, er dette også et sted, hvor man bør kigge nærmere på, om det kan være tid til at få udskiftet disse. Er de af ældre dato, er der en meget god sandsynlighed for, at varmen kan trænge ud i en langt højere grad, end hvis de er nyere og termo.

Hvor meget kan du spare?

For mange vil det store spørgsmål naturligvis dels være, hvor meget det koster at efterisolere, og efterfølgende hvor lang tid tager det før invsteringen er tjent hjem. Her der er rigtig mange faktorer, der spiller ind.

Står du selv for efterisolring af loft, er udgiften relativ lille, da du blot skal købe isolering (kan du blandt andet gøre her) og så i krig med det. Skal der hulmursisoleres, skal du nok ikke selv kaste dig over det. Ligeledes kræver det naturligvis også gode håndværksmæssige færdigheder selv at skifte vinduer og døre.

Da der er tale om grønne tiltag, får man fradrag for dette, og nogle banker tilbyder desuden favorable lån til dette. Hvor hurtigt det kan betale sig er meget forskelligt, men typisk er det inden for max 10 år, så hvis det er et sted du har planer om at blive boende, kan det mere eller midnre altid svare sig.