Spar på strømmen

776
0
DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Langt de fleste danske familier kan spare mange penge, ved at ændre på nogle simple ting. Der findes mange måder at spare penge, men nogen er sjovere end andre. De måder der er sjovest, er dem hvor man faktisk slet ikke mærker, at man gør noget anderledes, men alligevel sparer penge.

Et af de steder, hvor man nemt kan gøre en forskel, er når det kommer til vores elforbrug. Her kan der nemlig ofte være ret mange penge at spare, ved at lave nogle ganske simple justeringer i sit daglige forbrug.

Udover at det er godt for økonomine at man bruger mindre strøm, så er det også godt for miljøet, så der er altså flere grunde til at kigge lidt på sit forbrug.

Hvad man man gøre?

Strøm er noget som vi tager så meget for givet, at de fleste af os ikke tænker videre over, at vi bruger det. Vi tænker ganske enkelt ikke over, at man skal huske at slukke det når man forlader et rum, også selvom vi udemærket godt ved det.

En af de ting man kan kigge på er sine lyskilder. Hvor kommer ens lys fra, og lad det være sagt med det samme, at hvis det ikke er LED, så skal det være det. Du sparer op mod 70% i forhold til almindelige elsparer pærer. Som du kan se her så koster LED pærer ikke en formue mere og det kan kun fo langsomt med at få dem skiftet.

En anden måde at spare på strømmen på, er ved at kigge på dine apparater og hvor mange af dem der står i standby. Sæt en elmåler som denne på og se hvor mange kilowatt de rent faktisk bruger. Du kunne nemt blive overrrasket.

Et andet sted hvor man nemt kan spare lidt el, er når man laver mad. Bliv bedre til at bruge ovnen ved at putte maden ind inden ovnen er helt varm. Sluk den 10 minutter før og brug eftervarmen. Det lyder som små ting, men på et år løber det voldsomt meget op.