Koster det altid penge at tjene penge?

183
0
DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Hvis du på nogen måde beskæftiger dig med økonomi i den ene eller den anden afskygning, så har du sikkert hørt, at det altid koster penge at tjene penge. Men er det egentlig sandt? Er det noget, du skal forholde dig til som virksomhedsejer? Måske er dette ikke noget, du har tænkt meget over før. Det kan du således få anledning til i denne artikel. Og måske disse overvejelser kan være værd at tage med dig i fremtiden.

Det koster penge at låne penge

Én af årsagerne til, at det nemt kan koste penge at tjene penge, er, at de fleste virksomheder vil få behov for at låne, når de skal gøre noget nyt – og det er ikke gratis. Til gengæld kan det være muligt at finde billige erhvervslån, som altså kan betyde, at det ikke vil koste en masse penge.

Det er blandt andet, når du låner penge, at du skal være opmærksom på en devise som det koster penge at tjene penge. For det kan være med til at minde dig om, at du skal låne med omtanke, og at du ikke skal låne mere, end du har råd til. Selvom prisen først kommer senere, så er den vigtig at have med i dine overvejelser.

Når du låner, bør du holde øje med ÅOP – årlige omkostninger i procent for at se, hvad det koster. Eftersom intet her i livet er gratis, er det som regel en god idé at overveje, hvilke andre muligheder du har.

Brug pengene fornuftigt

Bare fordi det altså kan koste dig penge, så er det ikke nødvendigvis dårligt. For ofte handler det om at bruge pengene fornuftigt. Som virksomhedsejer kan du eksempelvis overveje at låne penge, når du har behov for indskud til at investere i udvidelser. Sådan er der nemlig chance for, at det vil betale sig på den anden side.