Konstruktion og materialer i klapborde

220
0
DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Klapborde er meget almindeligt brugt i restaurationsbranchen, da de er nemme at transportere og opbevare. Når de er konstrueret korrekt, kan de også være meget stærke og holdbare. Derfor er det vigtigt at vælge de rigtige materialer og den rette konstruktion, så et klapbord kan danne basis i møblementet i en restaurant eller café i lang tid. Andre møbler eller inventar kan være lettere at skifte ud, hvis restauranten skifter stil eller indretning.

Sådan er bordene konstrueret
Klapborde er typisk lavet af en kombination af træ og metal. Bordpladen er lavet af træ og er normalt fæstet til en metalramme, der gør det muligt at folde bordet sammen. Træ er et rigtig godt materiale til bordplader, da det er stærkt og holdbart. Metalrammen er designet til at give bordet den støtte, der er nødvendig for at holde bordpladen i sin oprindelige form, selv når det er foldet sammen. Understellet eller rammen på bordet kan også være af træ, men det er mest almindeligt med metal, og man kan købe bordplader og understel separat til nogle borde.

Hvilke materialer er typiske for klapborde
Typisk er træbordplader lavet af enten massivt træ eller spånplader. Massivt træ er normalt det bedste materiale at bruge, da det er meget stærkt og holdbart. Spånplader er lidt mindre holdbare, men de er stadig meget stærke og kan holde til meget slitage. Metalrammen er typisk lavet af enten almindeligt stål eller stål med en rustfri belægning. Stål har den fordel, at det er meget stærkt og holdbart. Rustfrit stål er endnu mere holdbart og modstandsdygtigt over for korrosion og rust. Derudover er det også relativt let og nemt at transportere. 

Få den rigtige vogn til transport

Et klapbord har den fordel, at det hurtigt kan transporteres væk og opbevares fornuftigt og usynligt for gæsterne. Der findes mange forskellige vogne til transport af klapborde, og tit afgøres det af producenten, hvilken vogn der hører til. Forhør dig gerne hos forhandlerne af restaurantmøbler for at få den bedste rådgivning.

Det rigtige klapbord til travle restauranter

Klapborde er et vigtigt element i restaurationsbranchen, så det er vigtigt, at de er konstrueret korrekt. Det er derfor vigtigt at vælge de bedste materialer, så bordet kan holde til den konstante brug, som det udsættes for i levende og travle restaurationsmiljøer med masser af gæster. Træ og metal er typisk de bedste materialer til klapborde, da de er meget holdbare og stærke. Det skal være let at klappe bordet sammen og flytte det, så man let kan lave om i bordplanen og den måde, ens restaurantmøbler er placeret i rummet.

Af de samme grunde er klapborde også et virkeligt populært bord ved events, på hoteller, cafeer og kantiner. Det er et meget fleksibelt bord, der kan bruges til et utal at formål.