Hold styr på din virksomheds økonomi med en bogholder

593
0
DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Det kan være svært at vurdere økonomien i hverdagen og i din virksomhed, da det kan gå hen og tage meget af din tid, og det kan føles uoverskueligt at holde styr på dem begge. Derfor kan det være en god idé, at ansætte en bogholder, der kan udføre økonomisk regnskab i din virksomhed, især hvis der er tale om et nyt firma eller en ny virksomhed. Man skal nemlig være dygtig til de grundlæggende bogføringstermer og faktorer i sådanne regnskaber, som kan begynde at overflyde i forvirring. Man kan altså få styr på dette, ved at ansætte en bogholder, der selv har godt styr på regnskaber, og som kan føre overblik over bogføring og regnskab. Disse bogholdere kan typisk findes online, hvor der er lister over hvor de også ligger. Her kan det være godt, at ansætte én, der bog tæt på din virksomhed, så transport ikke bliver en udfordring oveni. En bogholder er altså en person, der hjælper dig med at holde styr på dit firmas eller din virksomheds regnskaber, herunder altså lønninger og skatter med meget mere. De er altså en slags univerel faktor i et virksomheds økonomi- og/eller regnskabskontor.

Hvorfor ikke tale med en revisor?

En revisor og en bogholder er faktisk ikke det samme, selvom man kan tro det. Det kan være svært at finde de generelle forskelle på de to, og der er derfor mange der går rundt og tror, at det er det samme. For det første, så kommer ordet bogholder fra da man før i tiden, førte regnskaber i en bog, som bogholderen altså havde styr på. En bogholder udarbejder regnskaber, i modsætning til en revisor, der altså er en mere rådgivende person, der reviderer et regnskab, der allerede er udarbejdet. Udover det, så er en bogholder med til at få styr på de økonomisker drifter i hverdagen/dagligdagen.