Du kan spare mange penge ved at passe på dit tag

836
0
DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Der er nok ikke mange husejere, der ikke har prøvet at have problemer med et tag der bliver grønt. For nærmest uanset hvordan man vender og drejer det, så får langt de fleste problemer med alger på taget på et eller andet tidspunkt. Det er dog ikke kun en god ide at få det fjernet, fordi det ikke ser så pænt ud, det er nemlig meget dårligt for taget.

Ved at holde dit tag nogenlunde rent og fri for alger, kan du forlænge livet på det med mange år. Det er altså især noget der er helt essentielt, hvis der er tale om et ældre tag. Det er naturligvis meget forskelligt hvad det koster at få skiftet et tag, da det kommer an på alt fra hvilken type tag du vælger til størrelsen på huset naturligvis. Du vil dog i stort set alle tilfælde skulle betale langt over 100.000 kroner. Hvis du kan udskyde denne udgift i nogle år, vil det for de fleste naturligvis være at foretrække.

Gør det selv eller ej?

Med en højtryksrejser og det rette grej generelt, kan du godt selv give dig i kast med at fjerne alger og mos på taget. Det er dog vigtigt at man ved hvad man laver, da man godt kan risikere at ødelægge tagstenene, hvis du højtryksrenser dem.

Der findes mange firmaer der tilbyder algerens, og der kan være god fornuft i at overveje at hyre fagfolk til at gøre det, både fordi du slipper for at gøre det selv, og fordi du ikke risikerer at ødelægge noget, eller komme galt af sted, mens du står og balancerer på en stige.

Hvad koster det?

Ligesom der er forskel på hvad det koster at få lagt et tag, er der også forskel på, hvad det koster at få renset taget, men typisk koster det ganske få tusinde kroner, og kan altså give dit tag en forlænget levetid, og er derfor pengene værd.