Døjer du med alger? Her er hvad du ikke skal gøre

50
0
DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Grønne alger på tag og terrasse? Det er ikke et kønt look.

Alger er et almindeligt problem her i Danmark, og det vender gerne tilbage igen og igen. Mange går i krig med de irriterende pestilenser med hjemmeremedier, for at komme problemet til livs med det samme – men det skal du passe på med!

I denne artikel kan du blive klogere på, hvad du bør, og ikke bør gøre, når du bekæmper alger.

Lad være med at bruge kemikalier

Alger er mikroorganismer, som ofte vokser frem i mørke og fugtige områder. Mikroorganismer som disse planter kan naturligvis ikke tåle kemikalier, som for eksempel kraftige rengøringsmidler. Klor, sæbe og sprit dræber algerne, men det ødelægger og forurener også naturen.

Du kan altså komme til at ødelægge hele din have, hvis du bruger kemikalier til algebekæmpelse udendørs.

Faktisk er det også ulovligt at bekæmpe alger med farlig kemi, og det kan lede til en rigtig stor bøde.

Alger skal fjernes med knofedt eller algemidler

Hvis algeproblemet ikke har vokset sig kæmpestort, så kan du måske få held med at skrubbe algerne væk med varmt vand og en kost eller svamp.

Hvis det ikke virker, så skal du have fat i algerens. Algerens er et miljøgodkendt algemiddel, som kun er farligt for algerne og ikke den omkringliggende natur.

Du kan købe det i super- eller byggemarkeder, eller du kan få foretaget en grundig rensning af professionelle algebekæmpere.

Hvis dit algeproblem har vokset sig stort og for eksempel har spredt sig oppe på taget, så er det bedste at få hjælp fra de professionelle. Frisk dit tag op med algerens uden at skade planter, dyreliv eller vandløb med farlig kemi.

Kom algerne til livs på en effektiv måde, så du kan få et smukt og sundt udemiljø.